Перейшли на бік Росії: зрадникам-силовикам з окупованого Криму повідомили про підозру

15:40 14.12.2022

Прокуратура автономії повідомила про підозри окупаційному «заступнику міністра внутрішніх справ Крим» та трьом колишнім керівникам органів внутрішніх справ тимчасово окупованого півострова за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років, повідомляє Прокуратура АР Крим та м. Севастополя у телеграм-каналі.

Підозрювані присягнули бути відданими українському народові, суворо дотримуватися Конституції України та чинного законодавства. Однак, після окупації Криму ЗС РФ у 2014 році зрадили присязі та перейшли на службу до окупантів у «Міністерство внутрішніх справ Республіки Крим», яке пізніше увійшло до складу «Міністерства внутрішніх справ РФ», йдеться у повідомленні.

Один із підозрюваних став «заступником міністра внутрішніх справ» по окупованому Криму. Інші очолили незаконно створені відділи «Лінійний відділ поліції №1 в аеропорту Сімферополь», «Центр кінологічної служби МВС по РК» та «1-го відділу поліції «Залізничного» управління МВС Росії по місту Сімферополь».

«Правоохоронці» своїми діями та рішеннями надавали допомогу представникам держави-окупанта у становленні та зміцненні окупаційних «правоохоронних органів» на півострові. Також вони сприяли проведенню підривної діяльності проти України, що серед іншого призвело до посилення заходів тимчасової окупації Криму.
 

Ще на цю тему