Екоцид: Прокуратура розслідує знищення окупаційними військами чотирьох мільйонів птахів у Чорнобаївці 

14:00 11.12.2022

На Херсонщині прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом масового знищення чотирьох мільйонів курей у Чорнобаївці через збройну агресію рф.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Прокурори Херсонської обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом масового знищення об’єктів тваринного світу, що може спричинити екологічну катастрофу (ст. 441 КК України – екоцид)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у березні 2022 року внаслідок збройної агресії рф проти України та масового обстрілу ворожими військами смт Чорнобаївка без електропостачання залишилася одна з найбільших та найсучасніших місцевих птахофабрик.

Через окупацію ворожими військами територій Херсонщини підприємство не мало можливості годувати птахів та підтримувати санітарний режим, у результаті чого загинула більшість курей. До початку повномасштабного вторгнення підприємство налічувало понад 4 мільйони птахів.

Ураховуючи, що внаслідок дій представників країни агресора могло відбутися бактеріальне зараження значної території, правоохоронці провели на підприємстві слідчі дії. Виявлено місце захоронення загиблої птиці - котлован глибиною близько 3 м площею 1880 м². Крім цього, виявлено, що частина загиблої птиці перебуває у пташниках.

Під час огляду відібрано необхідні зразки для з’ясування впливу вказаної події на навколишнє природнє середовище. Наразі прокуратурою ініційовано проведення необхідних досліджень. Досудове розслідування триває.

Херсон ЗСУ звільнили від окупації рф11 листопада.
 

Ще на цю тему