У Маріуполі катастрофа з опаленням, місто фактично замерзає

09:00 11.12.2022

Абсолютна більшість маріупольців, які перебувають сьогодні у місті, знаходяться без централізованого опалення. 

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі інформаційного телемарафону, пише ZN.ua.

"На сьогоднішній день до опалення під'єднано максимум десь 20-25% всіх багатоповерхівок. Абсолютна більшість маріупольців, які перебувають у місті, знаходяться без централізованого опалення... Фактично, місто замерзає", - розповів він.

Андрющенко додав, що через відсутність централізованого опалення мешканці міста намагаються грітися електрообігрівачами, через що вигорають проводка та трансформатори.

Нагадаємо, про те, що у тимчасово окупованому росіянами Маріуполі – справжня гуманітарна катастрофа, яка загостриться з приходом зими, стало зрозуміло ще наприкінці осені. У листопаді на стінах будинків з’явилися надписи, у яких люди буквально благали про допомогу.

Тим часом у Росії готують "план розвитку" Маріуполя до 2035 року. Його розробили у Єдиному інституті просторового планування на замовлення Мінбуду країни-агресорки.

Окупаційні війська РФ вщент розгромили Маріуполь і вбили десятки тисяч жителів міста. Незважаючи на це, а також на колосальні втрати власного війська під час штурму населеного пункту, так званий парламент "ДНР" звернувся до російської Держдуми з проханням надати Маріуполю статус "міста військової слави".
 

Ще на цю тему