Санду очолює рейтинг довіри політикам Молдови, Додон - другий у списку

11:00 10.12.2022

Чинна президентка Молдови Мая Санду очолює рейтинг довіри громадян молдоським політикам; на другому місці після неї - проросійський експрезидент Ігор Додон.

Як повідомляє Newsmaker, про це свідчать результати соцопитування, проведеного Міжнародним республіканським інститутом (IRI), пише Європейська правда.

На запитання про те, кому з політиків респонденти довіряють, без запропонованих варіантів вибору, Маю Санду назвали 26% опитаних, Додона - 19%. На третьому місці опинився лідер однойменної партії Ілан Шор з 13%, на четвертому - мер Кишинева Іон Чебан (9%).  

Проте у питанні, де попросили позитивно або негативно оцінити політиків з наведеного списку, в лідерах опинився мер Кишинева (61%), на другому місці - Додон (45%; негативно його оцінили 50%), на третьому - Мая Санду з 42%; негативне ставлення до неї висловили 55%.

Серед респондентів з Кишинева для Ігоря Додона ситуація кардинально інакша - він та Ілан Шор очолили антирейтинг з 64%. Лідером позитивного ставлення став мер столиці з 78%, Санду - на другому місці з 52%. Водночас, негативне ставлення до неї висловили 44% опитаних. 

Також результати опитування показали, що найбільша частка опитаних не вірять у вступ Молдови до ЄС раніше, ніж через 10 років.
 

Ще на цю тему