YouTube заблокував балканський проект пропагандистського RT

20:20 06.12.2022

Відеохостинг YouTube заблокував ще один канал російської телевізійної мережі RT (раніше тлумачилося як Russia Today). 

Ідеться про балканський підрозділ мовника, RT Balkan, пише Радіо Свобода.

«Їхні (відеохостингу – РС) дії говорять насамперед про несвободу ЗМІ на Заході. Вони вирішують не тільки для себе, а навіть для публіки країни, яка з радістю прийняла новину про наше відкриття», – цитує російська державна інформагенція «РИА Новости» головного редактора телеканалу Єлену Мілінчич.

Вона стверджує, що публікації RT Balkan не порушували правила Google. Одним із останніх відео на каналі було інтервʼю з послом Росії у Сербії Олександром Боцаном-Харченком.

Після російського вторгнення в Україну мовлення RT було заборонено у країнах ЄС та Канаді. Підрозділ RT у США припинив роботу

Після початку в лютому повномасштабної війни Росії проти України компанія Google (їй належить і відеохостинг YouTube) заблокувала численні ресурс агентства Sputnik та телеканалів RT – російських мовників, спрямованих насамперед на споживачів за межами Росії.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему