Посольства України в Данії та Румунії отримали небезпечні пакунки - Кулеба

15:40 06.12.2022

Українські дипломатичні представництва в Данії та Румунії отримали небезпечні пакунки.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив під час брифінгу, передає Європейська правда.

"Маємо нові випадки надсилання до наших посольств небезпечних пакунків. Сьогодні додалися посольства в Румунії та Данії", - сказав Кулеба.

"Всіх, хто продовжує надсилати ці пакунки і тероризувати наші посольства, прошу розслабитися і не витрачати свій час і гроші на поштові марки. Нічого ви цим не досягнете Можу повторити для всіх ворогів української дипломатії - вам не вдасться залякати чи зупинити нас", - додав міністр.

Нагадаємо, 5 грудня в Іспанії поліція вилучила у поштовому відділенні нові конверти, в яких були очі тварин, адресовані українським дипломатичним установам з метою залякування.

Після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, а також до консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки. У пакунках були очі тварин, а самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах.

Пізніше стало відомо, що посольство України в Мадриді, куди в середу надіслали "поштову бомбу", отримало пакунок зі слідами крові.
 

Ще на цю тему