У Єврокомісії відреагували на вибухи на російських аеродромах

08:00 06.12.2022

Речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, на брифінгу в Брюсселі, коментуючи інциденти на двох аеродромах під російською Рязанню та в Енгельсі, заявив, що Україна має повне право на оборону своєї країни. 

Про це повідомляє Європейська правда.

У відповідь на прохання надати оцінку інцидентів на двох російських аеродромах глибоко в тилу РФ, які кореспондент назвав новим витком у війні, Стано зазначив, що у ЄС завжди утримуються від коментування розвитку подій на полі бою.

Але водночас речник додав, що Україна має повне право на оборону у незаконній агресивній війні, яку проти неї веде Росія.

"Україна веде законну оборонну війну. Україна переживає жорстоку незаконну атаку. Україна має абсолютне право, що зафіксовано також у міжнародному праві, захищатись від цієї агресії, захищати свій народ та свої території. Тому Євросоюз та держави-члени підтримують Україну різними засобами: фінансовими, економічними та військовими", - наголосив Сано.

Нагадаємо, напередодні російські ЗМІ повідомили про атаку дронів на авіабазу «Енгельс» у Саратовській області. Також повідомляють про загибель трьох людей внаслідок вибуху бензовозу на аеродромі під Рязанню.
 

Ще на цю тему