В Іспанії вилучили нові конверти з очима тварин, адресовані українським дипломатам

16:20 05.12.2022

В Іспанія поліція вилучила у поштовому відділенні нові конверти, в яких були очі тварин, адресовані українським дипломатичним установам з метою залякування.

Про це у понеділок повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, пише "Європейська правда".

За його словами, цього разу були вилучені три конверти із, як вважається, очима тварин, які були адресовані посольству України в Мадриді, генеральному консульству в Барселоні та консульству в Малазі. У зв’язку зі "знахідками" розпочато слідчі дії.

"Загалом вже маємо 21 випадок погроз українським посольствам та консульствам в 12 країнах. Як вже зазначав Дмитро Кулеба, українських дипломатів не залякати і не зламати. Ми будемо і надалі ефективно працювати на захист України від ворога та нашу перемогу", - написав Ніколенко на своїй Facebook-сторінці.

Раніше глава МЗС Кулеба повідомляв, що пакети із збоченими погрозами у вигляді вирваних очей тварин зафіксували в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, Австрії, Чехії, Ватикані, Франції.

У посольство України в Мадриді минулої середи надіслали "поштову бомбу", також дипмісія отримала пакунок зі слідами крові.

Детальніше про події в Іспанії читайте в статті: Пошта 155-го калібру: як вибух у посольстві України має змінити політику Іспанії.

Ще на цю тему