кремлю буде дедалі важче підтримувати схвалення війни серед росіян – розвідка Британії

17:30 04.12.2022

Оскільки росія в найближчі кілька місяців навряд чи досягне серйозних успіхів на полі бою, кремлю дедалі складніше буде підтримувати навіть мовчазне схвалення росіянами війни проти України.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому в неділю Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, останні опитування громадської думки в рф свідчать про істотне зниження підтримки російським суспільством «спеціальної військової операції» (так в росії називають війну проти України – ред.), а відсоток прихильників переговорів, за даними різних досліджень, наближається до 60%, тоді як у квітні близько 80% росіян підтримували саме військову операцію проти України.

«Незважаючи на зусилля російської влади з посилення повного контролю над інформаційним середовищем, конфлікт стає все більш відчутним для багатьох росіян після оголошеної у вересні «часткової мобілізації». Оскільки росія навряд чи досягне серйозних успіхів на полі бою в найближчі кілька місяців, підтримувати навіть мовчазне схвалення війни серед населення буде дедалі складніше для кремля», - вважають у британській розвідці.

У попередньому огляді Міністерства оборони Великої Британії повідомлялося, що наступ російських військ навколо Бахмута, попри обмежену оперативну цінність цього міста й значні втрати росіян, може вказувати на те, що взяття Бахмута стало передусім символічною політичною метою для росії.

Теми:

Ще на цю тему