РФ і Білорусь змінили угоду про військову співпрацю, Лукашенко заявив про "єдину армію"

16:30 04.12.2022

Міністр оборони Росії Сергєй Шойгу в суботу відвідав Мінськ, де із білоруським візаві Віктором Хрєніним підписав поправки до угоди про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері, а також зустрівся із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на БЕЛТА.

Угода, зміни до якої підписали Шойгу та Хрєнін, регулює спільні дії Білорусі та Росії в забезпеченні регіональної безпеки, зокрема питання створення регіонального угруповання військ і порядок його управління в мирний і воєнний час.

Під час зустрічі із Шойгу Лукашенко наголосив на тому, що російські військові, які нині дислокуються в Білорусі, й білоруські військові діють спільно як "захисники Союзної держави".

"Тут ніхто не ділиться: ми як єдине угруповання, єдина армія сьогодні готуємося. Усі про це знають навколо. Ми цього не ховали. Та й у сучасному світі сховати це неможливо", – сказав білоруський диктатор.

Лукашенко заявив, що створить з РФ спільне угрупування супутників
Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що візит міністра оборони РФ до Мінська був спрямований на те, щоб, імовірно, тиснути на Білорусь у питанні подальшої підтримки російської агресії проти України.

В останні тижні тема можливого повторного вторгнення російських військ на північ України з території Білорусі знову почала фігурувати в інформаційному просторі.

Ще з жовтня на білоруській території почали дислокуватися російські військові, почали й функціонувати "навчально-бойові центри" спільної з Росією підготовки військовослужбовців. На цьому тлі на кордоні України та Білорусі зводять укріплення.

Ще на цю тему