До Міжнародного кримінального суду передадуть докази екологічних злочинів Росії в окупованому Криму

17:00 02.12.2022

Прокуратура АРК та міста Севастополь разом з неурядовими організаціями готує для Міжнародного кримінального суду (МКС) докази вчинення Росією злочинів проти навколишнього природного середовища в окупованому Криму.

Про це в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань повідомив керівник прокуратури в АРК і місті Севастополь Ігор Поночовний, передає Центр журналістських розслідувань, пише qirim.news.

Йдеться про незаконний видобуток корисних копалин, знищення природних ресурсів та інші екологічні злочини. Відповідні матеріали планують скерувати Офісу прокурора МКС вже на початку 2023 року.

Поночовний зазначив, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну дало поштовх до початку розслідування МКС справи «Ситуація в Україні», яка з 2017 року і до кінця 2021 року була на стадії дослідчої перевірки, оскільки Офіс прокурора МКС вирішував, чи вчинялися на території України воєнні злочини, чи підслідні вони МКС.

Офіс прокурора МКС також самостійно збирає докази злочинів в Україні, майже щотижня. Різні слідчі Офісу приїздять в Україну, працюють по всіх територіях, в тому числі по Криму. Декілька тижнів тому зустрічалися з такою групою. Робота йде і йде дуже активно. Що приємно. Сподіваюся, що справедливість і покарання для всіх воєнних злочинців буде забезпечено, – сказав Поночовний.
 

Ще на цю тему