Російські партизани у непрохідних болотах Криму: як взяти "обложену фортецю"

19:20 01.12.2022

Підкилимні спроби проросійських західних емісарів по-путінськи нахрапом здолати Зеленського провалилися. Він відмовився здати український Крим і, як-то сором’язливо кажуть, винести його за дужки (назавжди).


Тепер у хід пішли страшилки, розраховані не так на українців, як на свій електорат, слабо знайомий з історією і географією півострова та умонастроями кримчан. Головне завдання – вдовбити думку про величезні жертви у разі штурму Криму і виправдати дії зі штучного стримування зусиль України, спрямованих на повне звільнення своїх територій.

До кола "експертів" залучають шановних персонажів, які не мають жодного стосунку до обговорюваного питання, підкріплюючи їхні висловлювання посиланнями на вигадані та анонімні джерела.


Так, видання The Economist, посилаючись на українського патріота – адмірала Миколу Жибарєва, який у 1992 році спровокував розпад чорноморського флоту росії, оголосивши свій фрегат українським, – каже, що дипломатія є найперспективнішим шляхом до повернення спірної (?!) території.

Далі для закріплення у свідомості читачів необхідного висновку надається посилання на нікому не відомого Андрія Риженка, "капітана флоту у відставці, який народився в Криму" і на цій підставі каже, що "є реальна перспектива, що все закінчиться кровопролиттям. Це операція, яка не потрібна Україні".

Ще на цю тему