Швейцарія заморозила активи РФ на 7,9 млрд доларів 

17:20 01.12.2022

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому і початку запровадження західних санкцій Швейцарія заморозила близько 7,5 млрд швейцарських франків (7,9 млрд доларів) активів РФ. 

Про це повідомляє Swiss Info, пише ZN.ua.

Ця сума, яка дещо збільшилася в порівнянні з 6,7 млрд швейцарських франків, про які повідомлялося в липні, охоплює санкції проти 1 239 фізичних осіб, 116 підприємств і 15 об'єктів нерухомості, заявив Державний секретаріат з економічних питань (SECO).

З того часу, як 28 лютого уряд Швейцарії вирішив приєднатися до перших санкцій ЄС проти Росії, він постійно оновлює свій список компаній та осіб, внесених до «чорного списку», і стежить за кожним раундом санкцій ЄС.

Однак неурядові організації, а іноді й міжнародні критики, продовжують стверджувати, що влада Швейцарії робить недостатньо для того, щоб обмежити великі обсяги російських грошей в країні.

Раніше повідомлялося, що ЄС хоче використовувати заморожені активи центрального банку Росії для отримання прибутку, який може бути спрямований на відновлення України, оскільки критично важлива інфраструктура країни зазнає постійних атак через 10 місяців після початку війни.
 

Ще на цю тему