Новий «ГУЛАГ»: Танки на російськом «Уралвагонзаводі» ремонтуватимуть «зеки»

14:40 30.11.2022

Для відновлення свого бронетанкового парку росіяни використають «перевірений інструмент» - рабську працю.

ФСИН (пенітенціарна служба) в Свєрдловской області РФ оголосила, що 250 в’язнів будуть працевлаштовані на АТ «Уралвагонзавод», і росіяни справді використовуватимуть «зеків» для ремонту танків армії РФ. Зазначається, що ув’язнених «примусово-добровільно» працюватимуть операторами верстапідсанкційному тів, токарями та фрезерувальниками, шліфувальниками та електрозварювальниками, слюсарями та машиністами кранів, пише defence-ua.

При цьому в них забиратимуть від 4% до 20% платні «на користь держави». До «засекречених» робіт в’язнів планують не допускати.

Така новина виглядає доволі очікувано. За останні 2 місяці з російських тюрем "зникло" 23 тисячі ув’язнених, і тут єдине пояснення – "мобілізація" до лав "ЧВК Вагнер". Станом на 1 листопада 2022 року кількість в’язнів у РФ складала майже 400 тисяч осіб, і схоже у Кремлі вирішили і такий "мобресурс" задіяти по повній, не тільки для боїв на фронті, але й для роботи "військової економіки".

Наприкінці вересня 2022 року "Уралвагонзавод" заявляв намір перейти на роботу в три зміни. Але при цьому керівництво підприємства чесно визнало, що людей їм не вистачає, тому планували задіяти або "ветеранів галузі" на пенсії, або буквально "людей з вулиці". Схоже, навіть двох місяців в "мобілізаційному режимі" виявилось мало для флагмана рашистського танкопрому, тому їм і довелось залучати "зеків" для відновлення свого бронетанкового парку.

По суті, Росія так уже відроджує "ГУЛАГ" із використанням ув’язнених для "мобілізаційних" робіт. І схоже, що далі на черзі – таки відновлення "шарашок", де конструктори в статусі "зеків" будуть розробляти чергове "вундерваффе" для армії РФ.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему