За гуманітарною програмою Grain from Ukraine вже залучено понад $180 млн

10:40 30.11.2022

Про підтримку гуманітарної програми Grain from Ukraine з метою відправки продовольства в країни, що найбільше цього потребують, заявили вже понад 30 країн і міжнародних організацій, на неї вже закумульовано понад $180 млн. 

Про це повідомляє Офіс президента України, пише видання Порти України.

Зокрема, про приєднання до ініціативи шляхом надання фінансової допомоги заявили Японія та Республіка Корея. Зробити фінансовий, технічний чи логістичний внесок погодилися Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Греція, Естонія, Європейський Союз, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Катар, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словенія, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція, а також НАТО й ООН.

Повідомляється, що загалом у межах програми вже акумульовані понад $180 млн. Зібрані кошти будуть використані на постачання українського продовольства до країн Африки та Азії, які найбільше потерпають від голоду.

Ініціатива Grain from Ukraine залишається відкритою для приєднання інших держав протягом усього періоду її роботи.

Минулого тижня Україна запустила ініціативу Grain from Ukraine, у межах якої до середини 2023 року близько 60 суден з українським зерном планується направити до найбідніших країн Африки й Азії.

В середині листопада в рамках Grain from Ukraine зерновим коридором вирушило перше судно з 27 тис. тонн пшениці для Ефіопії. Це відправлення організовано спільно урядом Німеччини та Всевітньою продовольчою програмою ООН (WFP).

До російського військового вторгнення у лютому, Україна була одним із найбільших постачальників зерна для WFP і четвертим за величиною комерційним експортером пшениці у світі.
 

Ще на цю тему