До ініціативи «Зерно з України» долучилась Італія 

09:20 30.11.2022

Україна запустила ініціативу Grain from Ukraine, у межах якої до середини наступного року близько 60 суден з українським зерном планується направити до найбідніших країн Африки.

Очільник італійського Міністерства закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що його країна виділить два мільйони євро для української продовольчої програми Grain from Ukraine. Про це повідомляє видання ANSA, пише ZN.ua.

«Я підписав рефінансування Двостороннього надзвичайного фонду. Підтримка Всесвітньої продовольчої програми. Два мільйони євро, які дадуть поштовх ініціативі «Grain from Ukraine». Важливий проєкт, який допомагає перевозити українську пшеницю найбіднішим країнам», - підкреслив глава МЗС

Таяні додав, що незважаючи на труднощі, пов’язані з війною, Україна стає головним героєм допомоги мільйонам людей, які живуть у скрутному становищі.

«Італія не може не бути на її боці», - наголосив міністр.

Раніше Сполучені Штати Америки виділили 20 мільйонів доларів на підтримку української зернової ініціативи Grain from Ukraine. Також до ініціативи долучилися ще дев’ять країн Європи та Азії.
 

Ще на цю тему