McDonald's у Казахстані тимчасово закрився через припинення постачань з рф – Reuters

20:20 29.11.2022

Причиною тимчасового призупинення роботи компанії McDonald's у Казахстані стало припинення співпраці з російськими компаніями-постачальниками та вичерпання запасів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

За словами співрозмовника, компанія ТОВ "Food Solutions KZ", що належить відомому казахстанському бізнесмену Кайрату Боранбаєву, і яка володіє ліцензією на роботу McDonald's у Казахстані, почала шукати постачальників в інших країнах, оскільки перестала купувати російську продукцію.

Інше джерело повідомило, що в останні місяці компанії довелося скоротити меню, а також закінчуються пакувальні матеріали, імпортовані з росії. Співрозмовник додав, що ліцензіат зараз очікує поставок від інших постачальників і планує знову відкрити свої ресторани в грудні.

Нині незрозуміло, на якому рівні було ухвалено рішення відмовитися від російських постачальників.

Зазначається, що Marr Russia, один із російських постачальників казахстанської компанії, заявив, що ніколи не працював безпосередньо з McDonald's, а мав справу зі своїм казахстанським логістичним партнером HAVI.

Як повідомляв Укрінформ, компанія McDonald's заявила, що з 18 листопада тимчасово призупиняє роботу всіх своїх ресторанів у Казахстані через обмеження в поставках.

Теми:

Ще на цю тему