росія просить Індію допомогти з поставками понад 500 підсанкційних товарів – ЗМІ

17:20 29.11.2022

росія передала Індії список на поставку понад півтисячі підсанкційних товарів, зокрема деталей для автомобілів, авіації та поїздів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters, в розпорядженні якого опинився цей список.

Як зазначається, також інформацію про перелік підтвердили чотири джерела.

Список, який москва відправила до Нью-Делі, складається із 14 сторінок. До нього зокрема увійшли: поршні, масляні насоси, котушки запалювання, бампери, ремені безпеки та інші автомобільні компоненти; 41 позиція для літаків та гелікоптерів, включаючи деталі для шасі, паливні системи, системи зв'язку та системи пожежогасіння, рятувальні жилети та авіаційні шини.

Також у списку були близько 200 товарів для металургійної продукції; сировина для виробництва паперу, паперових пакетів та споживчої упаковки; матеріали та обладнання для виробництва текстилю, включаючи тканину та барвники.

За словами джерела в уряді, Індія через такі постачання прагне наростити торгівлю і скоротити дефіцит торговельного балансу із росією. Однак деякі компанії-виробники занепокоєні, що можуть порушити західні санкції.


Галузеве джерело на умовах анонімності повідомило, що в міністерстві промисловості і торгівлі рф попросили великі російські компанії надати їм списки необхідної сировини та обладнання. Цей співрозмовник також зазначив, що для узгодження конкретних обсягів потрібно подальше обговорення, і що пошук можливостей обійти санкції не обмежується Індією.

Офіційні посадовці обох країн не відповіли журналістам на запит щодо коментарів.

Джерела також стверджують, що росія зробила запити щодо постачань за декілька тижнів до візиту міністра закордонних справ Індії до москви.


Як повідомляв Укрінформ, уряд прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді не приєднався до західних країн у відкритій критиці москви за розв’язану росією війну в Україні та натомість різко збільшив закупівлі російської нафти.

Теми:

Ще на цю тему