Балкеру з російськими товарами заборонили зайти до порту в Іспанії / Фото

20:00 28.11.2022

Суховантаж Azov Concord (прапор — Мальта) отримав заборону заходити в порт Картахена в Іспанії через санкції, накладені на російські судна та вантажі у зв’язку з розпочатою Росією в Україні війною.

Про це пише Fleetmon, поідомляє видання Порти України.

Морська капітанія повідомила судну, яке прямувало в порт Картахени, що воно не може увійти в іспанські юрисдикційні води, оскільки товари, які воно транспортує, мають російське походження. Раніше судно вийшло з порту Єйськ в Азовському морі.

Azov Concord з п’ятниці, 25 листопада, стоїть на якорі біля берегів Сицилії. Судно, очевидно, чекає якогось рішення: ймовірно, спрямування до іншого порту для доставки вантажу. Портом призначення все ще вказується Картахена, орієнтовний час прибуття — 1 грудня.

Балкер Azov Concord. Фото: fleetmon.com

Суховантаж Azov Concord дедвейтом 6,5 тис. тонн належить компанії Albros Shipping & Trading (Стамбул, Туреччина). З початку збройної агресії Росії проти України у лютому він лишався заблокований у Маріупольському морському порту. Наприкінці червня судно змогло вийти з порту в результаті російсько-турецьких домовленостей.
 

Ще на цю тему