Удари рф по українській інфраструктурі загрожуть глобальною катастрофою в Європі

08:40 28.11.2022

Удари по критичній інфраструктурі в Україні можуть призвести до глобальної катастрофи для всієї Європи. І аж ніяк не енергетичної.

Про це пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко для групи Інформаійний спротив.

«Як відомо, після нещодавнього масованого ракетного удару по енергетичній системі України, на собі відчула проблеми із відключенням електропостачання і Молдова. Крім того, хочу нагадати, що Україна була експортером електроенергії та постачала її не лише до Молдови, а й до Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини.

Зрозуміло, відсутність цих поставок позначається і на енергетиці цих країн, а також змушує шукати вирішення проблеми на європейському ринку. Але справжня загроза в іншому.

Порушення стабільного зовнішнього енергозабезпечення впливає на роботу АЕС. Перебуваючи у постійному стресовому стані, у якийсь момент система зовнішнього енергозабезпечення дасть збій і може статися непоправне.

Фактично російські окупантами своїми терористичними атаками по об’єктах критичної інфраструктури України тероризує не лише громадянське, мирне населення, а й ставлять під загрозу катастрофи країни ЄС та не тільки ЄС.

Чи усвідомлює цю загрозу російське командування – питання неоднозначне, з урахуванням взагалі свідомості РОВ, що відстає. Чи розуміють у Європі, що енергетична криза в Україні — це щось більше, ніж проблеми українців зі світлом, теплом та водопостачанням, які ставлять їх у стан боротьби за виживання? Думаю, поступово, але це усвідомлюють.

А тому тиск на росію ООН, МАГАТЕ та безлічі інших міжнародних організацій, які здебільшого демонстрували останнім часом аморфність, ніж активність, життєво необхідний не тільки Україні, а й усьому світу в цілому».

«Божевільна мавпа з гранатою, росія, затіяла дуже небезпечну терористичну гру, в якій її потрібно зупинити раніше, ніж ця тупа тварина не висмикнула чеку. Хоча, даремно я так про мавп… Вони набагато розумніші й розважливіші за росіян», - додає Коваленко.
 

Ще на цю тему