рф тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі 9 кораблів

19:30 27.11.2022

російська федерація тримає на бойовому чергуванні 9 ворожих кораблів у Чорному морі, 2 кораблі в Азовському та 9 кораблів у Середземному морі, із них 5 – носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 76 ракет.

Про це пресслужба Військово-Морських сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Станом на 27.11.2022 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 9 ворожих кораблів; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні 2 кораблі; в Середземному морі – 9 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 76 ракет", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за добу в інтересах росії прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили 32 судна до Азовського моря, з яких 9 рухалися з протоки Босфор; 29 суден до Чорного моря, з них 3 – продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

При цьому підкреслюється, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.
 

Ще на цю тему