Рига передасть Києву 84 електрогенератори і 100 теплових гармат

15:20 25.11.2022

Ризька міська рада в партнерстві з латвійським благодійним фондом Ziedot.lv завершила тендер із закупівлі 84 електрогенераторів та 100 теплових гармат для потреб Києва, міста-побратима Риги.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомив посол України в Латвії Олександр Міщенко на своїй сторінці у Facebook.

"Відразу після початку варварських обстрілів української енергосистеми з боку країни-терориста – РФ у жовтні цього року, Ризькою міською радою було прийнято рішення щодо виділення з власного бюджету 200 тис. євро на закупівлю енергетичного обладнання для міста-побратима Риги – Києва для проходження зимового періоду та нейтралізації негативних наслідків російських обстрілів столиці України" - написав посол.

Після узгодження нагальних потреб з Київською міською радою, керівництвом Риги був проведений тендер на закупівлю необхідного обладнання для забезпечення столиці теплом та електроенергією.

Як повідомив посол, за результатами тендеру латвійським благодійним фондом Ziedot.lv придбано 84 дизельні генератори потужністю від 5 то 100 кВт, а також 100 дизельних теплових гармат потужністю 20-25 кВт.

"Зазначене енергетичне обладнання буде доставлено в м. Київ вже найближчим часом – перша партія, яка складається зі 100 теплових гармат, прибуде в столицю України наступного тижня, де вони будуть використовуватися в пунктах обігріву Києва, а також на комунальних підприємствах міста" - повідомив дипломат.
 

Ще на цю тему