росіяни пограбували транспорт Енергоатому, що віз обладнання на ЗАЕС

18:00 23.11.2022

російські загарбники пограбували транспорт НАЕК "Енергоатом", який віз критично важливе обладнання та запчастини на Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Енергоатом у Телеграмі.

"Минулого тижня ДП «НАЕК «Енергоатом» доправило на тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію вантаж з критично важливим обладнанням та запчастинами. На блокпосту у Василівці окупанти змусили розвантажити автівки та «вилучили на свої потреби» 45 обігрівачів з 300, які знаходились у вантажі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після вилучення частини вантажу росіяни пропустили транспорт далі.

В Енергоатомі наголосили, що обігрівачі потрібні ЗАЕС для підтримання температури в приміщеннях, а також створення умов роботи в зимовий період у той час, коли станція не виробляє електроенергію.

Читайте також: Експерти МАГАТЕ про ЗАЕС: стан стабільний, але пошкодження викликають занепокоєння
Як повідомлялося, російська армія своїми обстрілами Запорізької атомної електростанції 20 листопада вивела з ладу інфраструктуру, яка була потрібна, щоб відновити виробництво електроенергії для потреб України.

Запорізька АЕС із 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

росіяни викрадають та катують працівників ЗАЕС. Крім того, за даними Енергоатома, загарбники розпочали на майданчику станції незаконне будівництво.

Теми:

Ще на цю тему