«Газпром» замість постачання газу знов зайнявся шантажем 

17:20 22.11.2022

Підсанкційне російське підприємство ПАТ «Газпром» погрожує скороченням подачі газу через Україну до Молдови в обсязі добової недопоставки з 28 листопада, якщо «зберігатиметься транзитний дисбаланс».  

Компанія заявила про "осідання" в Україні російського газу, який призначений для постачання споживачам Молдови, пише ZN.UA.

"Обсяг газу, що подається «Газпромом» на ГІС «Суджа» для транзиту до Молдови через територію України, перевищує фізичний обсяг, який передається на кордоні України з Молдовою. 21 листопада "Молдовагаз" відповідно до контракту сплатив "Газпрому" частину поставок за листопад. Обсяг фактично поставленого російського газу, щодо якого порушено оплату поточних поставок у листопаді, становить 24,945 млн куб. м газу. Сумарний накопичений обсяг осідання на території України – 52,52 млн. куб. м газу", - зазначає компанія у Telegram.

Збитки та зниження виробничої діяльності компанії Газпром, продовжують наростати. Так, з 1 січня до 15 листопада 2022 року «Газпром», за попередніми даними, видобував 359,7 млрд куб. м газу. Це на 19,2% (на 85,3 млрд куб. м) менше, ніж торік.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему