Канада запровадить додаткові санкції проти білоруських компаній і чиновників

17:00 22.11.2022

РФ використовує Білорусь як плацдарм для війни проти України.

Канада запровадить додаткові санкції проти представників режиму білоруського диктатора Алєксандра Лукашенка за підтримку війни Росії проти України. Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на Reuters.

Міністерство закордонних справ Канади заявило, що запровадить санкції проти ще 22 білоруських чиновників, а також 16 білоруських компаній, що займаються військовим виробництвом, технологіями, банківською справою і залізничними перевезеннями.

В Міністерстві зазначили, що серед цих чиновників є ті, хто був причетний до розміщення і транспортування російського військового персоналу і техніки, які беруть участь у вторгненні в Україну.

Канада є однією з кількох країн, які запровадили жорсткі фінансові санкції проти Росії за її вторгнення в Україну 24 лютого і подальшу війну, для якої вона використовує Білорусь як плацдарм.

За даними Міністерства закордонних справ Канади, країна запровадила санкції проти більш ніж 1 500 осіб і груп, в тому числі з Білорусі.

Раніше міністр оборони Канади Аніта Ананд повідомила про надання Україні військової допомоги у розмірі $34 млн.

Зокрема, Канада надасть близько $5 мільйонів на продовження надання найважливіших супутникових знімків для ЗСУ та понад $18 мільйонів на додаткові безпілотні камери високої роздільної здатності.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему