Європейські трейдери збільшили закупівлю дизпального з Росії через майбутнє ембарго

10:00 22.11.2022

З наближенням заборони на імпорт до Єпейського Союзу російського дизельного пального, яка набуде чинності у лютому 2023 року, європейські трейдери поспіхом намагаються закупити якомога більше дизеля. 

Про це пише видання Порти України з посиланням на Reuters.

Як свідчать дані Vortexa, відвантаження російського дизпалива для зберігання в регіоні Амстердам—Роттердам—Антверпен (ARA) у період 1-12 листопада зросло до 215 тис. барелів на день, що на 126% більше, ніж у жовтні.

За даними Refinitiv, в листопаді постачання дизельного пального з Росії становило 44% від загального обсягу європейського імпорту автомобільного пального в листопаді порівняно з 39% у жовтні. Серед причин — обмежена кількість альтернативних джерел, доступних у короткостроковій перспективі.

Хоча залежність Європи від російського пального зменшилася із понад 50%, як було до російського військового вторгнення в Україну у лютому, Росія досі є найбільшим постачальником дизельного палива для континенту.

За словами експертів, дизельне паливо, яке країни ЄС імпортуватимуть після заборони російського, походитиме переважно із США, а також країн Близького сходу та Індії. Щоб замінити російські постачання, ЄС повинен буде забезпечити отримання з цих джерел близько 500-600 тис. барелів на добу дизельного палива.

На початку червня Євросоюз затвердив шостий пакет економічних та персональних санкцій проти Росії і Білорусі у зв’язку з російським військовим вторгненням до України. Основною складовою шостого пакета санкцій стала заборона на імпорт російської нафти морем. Ембарго набере чинності 5 грудня 2022 року для сирої нафти та з 5 лютого 2023 року для нафтопродуктів.
 

Теми:

Ще на цю тему