Загарбники розгортають у Криму комплекси радіоелектронної боротьби — ЗМІ

19:40 21.11.2022

У тимчасово окупованому Криму російські загарбники розгортають комплекси радіоелектронної боротьби, які можуть використовуватися для пригнічення супутникового зв’язку та протидії високоточним боєприпасам з супутниковою навігацією.

Про це пише «Інформаційний спротив», передає Укрінформ.

«У тимчасово окупованому Криму все частіше стали помічати комплекси Р-340РП вони ж «Поле-21Е». Ці комплекси РЕБ призначені для пригнічення супутникового зв’язку частотно-фазовим методом, формування цілісного простору пригнічення навігаційного сигналу супутника», - йдеться в дописі.

Як зазначається, цей комплекс також може застосовуватися для протидії високоточним боєприпасам з супутниковою навігацією.

Читайте також: Кампанія з повернення Криму до України відбудеться - Єрмак
«Правда, не виключено, що в зоні дії цієї РЕБ пригнічуватиметься не лише GPS, але і російський GLONASS. Передавачі цієї РЕБ так само монтуються на елементах цивільної комунікаційної інфраструктури і використовують електричне живлення з цивільної мережі», - зауважили в «Інформаційному спротиві».

Площа охоплення такого комплексу: 1 передавач — в середньому 1,5 квадратних кілометра, зауважили в ІС. Таким чином, 100 передавачів здатні закрити близько 150 квадратних кілометрів.

“Незнання того, звідки може прилетіти, і що саме, примушує їх рефлексувати усіма можливими методами. Наприклад, як це було з баржами 436 БІС з кутковими відбивачами в районі Кримського мосту”, - додають в ІС.

Ще на цю тему