У Чорному морі ворог тримає корабель з чотирма «Калібрами»

16:40 21.11.2022

У Чорному морі ворог утримує один носій з чотирма «Калібрами» на борту, у Середземному - п'ять носіїв з 76 «Калібрами» на борту.

Як передає Укрінформ, про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють в Фейсбуці.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають шість ворожих кораблів, з яких один носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп – чотири ракети.

В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі.

У Середземному морі перебувають 10 ворожих кораблів, з них п'ять носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 76 ракет.

За добу, в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили до Азовського моря – 33 судна, з них 9 суден рухалось з протоки Босфор. До Чорного моря – 40 суден, з них 13 суден продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, у командуванні Повітряних сил ЗСУ не мають даних, що рф вже отримала іранські ракети, здатні завдавати удари по території України, однак потрібно бути готовими до будь-яких ситуацій.

Ще на цю тему