Ірландія попросила частину працівників посольства РФ поїхати з країни і може вислати ще

09:00 19.11.2022

Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені повідомив, що протягом найближчого тижня обговорить питання розміру російського посольства в Дубліні з лідерами партій урядової коаліції на тлі санкцій Росії проти ірландських посадовців.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RTÉ.

За словами глави ірландського МЗС, відомство "вже попросило ряд працівників російського посольства залишити країну".

"Чи будемо ми діяти далі – це насправді питання, яке я обговорю з лідерами партій протягом наступного тижня або близько того", – додав Ковені.

Він зазначив, що " розгляд питання щодо належного рівня дипломатичного представництва (Росії) тут, у Дубліні, триває", але уточнив, що це "не обов'язково пов'язано з тим, що відбулося цього тижня в контексті санкцій проти окремих політиків в Ірландії".

Наразі в посольстві Росії в Ірландії перебувають близько 25 людей, і правоохоронці й розвідка щодня повідомляють про тих його працівників, які "не залучені до дипломатичної роботи", сказав Ковені.

Як повідомлялося, в середу Росія внесла у чорний список 52 представників керівництва та політичних діячів Ірландії. "Діючи під диктовку Брюсселя, Ірландія веде агресивну антиросійську пропагандистську кампанію", - заявили у російському відомстві.

Раніше глава МЗС Ірландії назвав рішення Росії "небажаним відволіканням уваги" і спробою розхитати країну та її політичну систему. Водночас в ірландському політикумі до кроку Росії поставилися байдуже або з гумором.

Ще на цю тему