Україна буде виробляти важке озброєння й військову техніку з шістьма державами НАТО

20:40 18.11.2022

Український державний концерн "Укроборонпром" буде спільно розробляти й виробляти важке озброєння та військову техніку щонайменше з шістьма країнами-членами Північноатлантичного Альянсу. 

Про інтеграцію України в оборонно-промисловий комплекс НАТО повідомляється на сайті "Укроборонпрому", пише ZN.UA.

Там уточнили, що наша країна вже уклала угоди з Польщею, Чехією, Францією, Данією і ще кількома партнерами, розголошення будь-якої інформації про співпрацю з якими не передбачено.

"Так, ми створюємо спільні оборонні підприємства, будуємо лінії виробництва боєприпасів замкнутого циклу, спільно виробляємо броньовану техніку й реактивні системи залпового вогню та спільно розробляємо нові високотехнологічні зразки озброєння", – йдеться в повідомленні.

В "Укроборонпромі" додали, що використовують для згаданої діяльності вже наявні потужності, а також нові, створені в безпечних місцях.

Крім цього, концерн і Міністерство закордонних справ України домовилися координувати подальші дії для того, щоб прискорити розвиток наявних міжнародних оборонних проєктів і швидше створювати нові.

"Це має допомогти залучити більше іноземних партнерів до зміцнення оборонно-промислового комплексу України. України, яка є форпостом оборони для усього західного світу", – наголосили в державному концерні.
 

Ще на цю тему