Мюнхенська конференція з безпеки пройде 17-19 лютого

19:40 18.11.2022

Мюнхенська безпекова конференція (MSC) відбудеться з 17 по 19 лютого 2023 року і одною з головних її тем буде аналіз ситуації через рік після початку повномасштабної російської агресії проти України.

Про це повідомили організатори конференції, яка пройде вже в 59 раз, передає Укрінформ.

«Протягом трьох днів MSC-2023 знову запропонує неперевершену платформу для дебатів на високому рівні щодо ключових викликів зовнішньої політики та політики безпеки нашого часу. Майже через рік після вторгнення росії в Україну MSC 2023 також дасть можливість оцінити згуртованість альянсу та політичну відданість міжнародному порядку, заснованому на правилах», - зазначили в пресслужбі.

MSC-2023 також надасть федеральному уряду Німеччини першу можливість представити та обговорити свою нову Стратегію національної безпеки.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну розпочалося через кілька днів після конференції 2022 року. Як зазначили в пресслужбі, жорстока війна не тільки призвела до величезних страждань в Україні, але й загострила кризи в інших частинах світу та змусила багато урядів переглянути та адаптувати свої стратегії.

Під головуванням нового глави конференції Крістофа Хойсгена MSC 2023 має зібрати низку високопоставлених міжнародних керівників та експертів, включаючи глав держав та урядів, міністрів, а також представників міжнародних організацій, громадянського суспільства, приватний сектор і ЗМІ.

Нагадаємо, на конференції в лютому 2022 року виступав Президент України Володимир Зеленський, який намагався донести світовим лідером загрозу з боку росії.

Організатори розраховують, що після проведення конференції в режимі он-лайн в 2021 і суворих пандемічних обмежень 2022 року, коли було акредитовано дуже малу кількість журналістів, MSC зможе знову організувати роботу для великої кількості представників ЗМІ.
 

Ще на цю тему