Тема ще не закрита - прем'єр-міністр Нідерландів про вирок суду щодо MH17

11:00 18.11.2022

Винесення вироку обвинуваченим у справі про збитий рейс MH17 є важливим кроком, але ця тема ще не закрита.

Про це заявив після оголошення вироку прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє ЛігаБізнесІнформ з посиланням на CNN.

"Вердикт щодо слідства про MH17 був довгоочікуваним. Добре, що цього етапу досягнуто. Будуть і інші кроки у пошуках істини та справедливості для жертв та їхніх близьких. Але це, безумовно, важкий і тривожний день для багатьох членів сімей та друзів тих 298 осіб, які тоді загинули", – заявив Рютте. 

Нагадаэмо, Суд у Гаазі офіційно підтвердив, що рейс MH17 був збитий ракетою "Бук" російського виробництва, яка була випущена з тимчасово окупованої території.

17 липня 2014 року над підконтрольною терористам територією Донбасу було збито літак Boeing 777 рейсу МН17 Амстердам – Куала-Лумпур: загинули всі 298 осіб на борту. Висновок слідства: лайнер збив "Бук" 53-ї бригади армії РФ. Влітку 2019-го оприлюднено імена тих, хто, за даними слідства, причетний до трагедії: росіяни Ігор (Стрєлков) Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов та українець Леонід Харченко. РФ назвала всі звинувачення "голослівними". Нідерланди також подали позов на РФ до ЄСПЛ.
 

Ще на цю тему