Можливо після трагедії в Пшеводуві Захід усвідомить, в якій небезпеці ми перебуваємо — речник МЗС Польщі

10:20 18.11.2022

Розслідування, пов’язане з вибухами ракет у польському місті Пшеводув, досі триває, проте, за попередніми даними, інцидент спричинило падіння ракети української ППО. 

Незважаючи на це, Варшава та інші союзники Києва цілком обґрунтовано звинуватили у трагедії Росію, яка здійснила черговий масований обстріл території України і стала каталізатором подальших подій, жертвами яких стали двоє людей. На думку речника МЗС Польщі Лукаша Ясіни, це повинно нарешті відкрити очі Заходу на те, в якій небезпеці перебуває Європа через терористичні дії РФ. Його цитує “Польське радіо” пише ZN.UA.

Представник польського МЗС заявив, що факт падіння української ракети на території Польщі не робить Україну винною у вибухах, оскільки інцидент стався випадково і був спричинений необхідністю використати системи ППО у відповідь на обстріли Росії. Ясіна зазначив, що Польща буде співпрацювати з українськими колегами, аби достовірно виявити всі обставини того, що сталося.

“Якби не було небезпеки, якби не було агресії, не було б ракети, яку потрібно було б запускати в небо. Я не хочу пояснювати помилку наших українських друзів, тому що це певний діалог, який у нас ще попереду, ми будемо про це говорити, але якби не Росія, то цього всього б не було”, — сказав речник. 

Він додав, що трагедія в Пшеводуві повинна змінити погляд колективного Заходу на ту небезпеку, яку становить собою Росія не лише для України, а й для інших країн Європи.

“Можливо, від цієї трагедії в Пшеводуві буде якесь щастя в нещасті, бо західний світ усвідомить, у якій небезпеці ми, поляки, живемо щодня. Наш кордон з Україною — це кордон дружби, кордон, який перетнули мільйони людей, але також кордон, який атакує Росія, тому що ці ракети падають прямо поруч”, — підсумував Ясіна.

Раніше Анджей Дуда назвав вибухи в Пшеводуві “спільною трагедією” Польщі та України.
 

Ще на цю тему