ДБР викрило одеських чиновників, що наживалися на «зерновому коридорі»

17:00 15.11.2022

Працівники Держбюро розслідувань викрили масштабну схему поборів посадовими особами Держслужби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів на Одещині.

«Посадовці брали хабарі від суб'єктів господарської діяльності, які здійснюють експорт зернових культур через морські порти Одеської області за так званим зерновим коридором», — повідомляє НВ з посиланням на офіційний Telegram-канал ДБР.

«Всі, хто хотів безперешкодно та швидко отримати фітосанітарний сертифікат та інші дозвільні документи, мали заплатити певну суму через посередників», — розкрили суть схеми правоохоронці.

За інформацією ДБР, для приховування своїх протиправних дій чиновники визначили окремі комерційні підприємства, які під виглядом консультацій та фумігаційних послуг експортерам зернових культур виступали посередниками під час отримання неправомірної вигоди.

У межах досудового розслідування проводиться низка обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів кримінального провадження.

«Планується прийняття рішення щодо оголошення підозр посадовим особам, причетним до оборудки у прийнятті пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України)», — додали у ДБР.
 

Ще на цю тему