У Туреччині пройшла зустріч керівників американської та російської розвідок

09:00 15.11.2022

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс та керівник Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін провели у понеділок 14 листопада переговори в Анкарі.

Про це пише із посиланням на представника Білого дому турецька газета YeniŞafak, повідомляє ZN.UA.

За даними видання, серед тем, які обговорювати представники розвідок, були затримані РФ американці та ядерна небезпека.

Водночас як пише Reuters, Бернс прибув на зустріч «щоб передати повідомлення про наслідки використання ядерної зброї Росією».

«Він не веде жодних переговорів. Він не обговорює врегулювання війни в Україні», - сказав американський чиновник.

У свою чергу представники турецької влади відмовилися коментувати повідомлення про те, що російська та американська делегації вели переговори в турецькій столиці у понеділок.

Напередодні російська газета «Коммерсант» повідомила, що сьогодні відбулася зустріч офіційних осіб двох країн. Зокрема видання заявило, що Росію представляв глава зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін. У Кремлі зазначили, що не можуть ні підтвердити, ні спростувати цю інфомацію.

Після візиту до Києва радник з нацбезпеки президента США Джейк Салліван підтвердив, що канали для зв'язку Вашингтона та Москви залишаються відкритими. Під час виступу у Нью-Йорку Салліван зауважив, що «в інтересах США підтримувати контакт з РФ. Більше того, це також в інтересах усіх держав, які можуть постраждати від ядерної ескалації Кремля».

При цьому він запевнив, що у Вашингтоні офіційні особи "чітко усвідомлюють, з ким ми маємо справу".
 

Ще на цю тему