ООН зафрахтувала перше судно для вивезення російських добрив до Африки

17:00 14.11.2022

ООН зафрахтувала перше судно для транспортування російських добрив до країн Африки. Про це розповів директор Всесвітньої продовольчої програми ООН (World Food Programme — WFP)

Как пише виданье Порты Украины об этом Девід Бізлі, повідомляє Port News.

Це перше з багатьох суден, які перевозитимуть критично важливі постачання російських добрив до країн Африки”, — сказав Бізлі.

На сайті ООН уточнюється, що першу партію обсягом 20 тис. тонн буде відвантажено на зафрахтоване судно вже наступного тижня і вирушить із Нідерландів 21 листопада. Кінцевий пункт призначення — Малаві.

Це добриво важливе, особливо для фермерів на африканському континенті, де швидко наближається закриття посівного сезону. Брак добрив у цей посівний сезон вплине на майбутні врожаї, потенційно погіршивши і без того жахливу статистику голоду на континенті”, — вважають в ООН.

Росія стверджує, що санкції, запроваджені після початку повномасштабної війни проти України, ускладнюють російським трейдерам зерна і добрив обробку платежів і доступ до суден, страхування і портів. Водночас, у США та ЄС неодноразово наголошували, що продовольство не підпадає під дію санкцій.

Ще на цю тему