Ердоган: у Стамбулі міг бути теракт, загиблих і постраждалих побільшало

08:40 14.11.2022

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пов’язав вибух у центрі Стамбула з тероризмом та повідомив, що кількість загиблих зросла до 6, а поранених - до 53.

Ердоган озвучив це на пресконференції перед відльотом в Індонезію, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на державне турецьке агентство Anadolu.

Ердоган заявив, що в результаті вибуху на вулиці Істікляль загинуло 6 людей і 53 людини отримали поранення.

"Наша нація повинна бути впевнена, що винуватці інциденту на вулиці Істікляль будуть покарані, як вони заслуговують. Відповідні підрозділи нашої держави продовжують свої зусилля з розкриття виконавців цього підступного нападу та асоціацій, які стоять за ним", - сказав він.

Ердоган також сказав, що перша інформація про вибух вказує на те, що він є терактом.

"Перші події, перша інформація, яку дав нам губернатор: тут пахне терором", - зазначив Ердоган, додавши, що у інциденті замішана жінка.

Вибух у Стамбулі стався на популярній пішохідній вулиці Істікляль у неділю вдень. Місце вибуху розташоване за шість хвилин ходьби від центральної площі Таксим.

Прокуратура почала розслідування щодо тероризму. Медіа опублікували фото з місця події.

Турецький регулятор наклав заборону на трансляцію повідомлень телеканалами про вибух приблизно через годину після того, як він стався.

Вулиця Істікляль, що розміщує магазини та ресторани і зазвичай переповнена пішоходами, раніше стала мішенню для терористів-смертників у 2016 році.

Теми:

Ще на цю тему