Українська розвідка підтвердила домовленості про надходження іранських балістичних ракет до рф

11:00 13.11.2022

Головне управління розвідки підтвердило домовленості про постачання іранських балістичних ракет до росії. Про це УНН пише з посиланням на ефір представника ГУР МО України Вадима Скібіцького.

Деталі

За даними розвідки, влітку цього року був заключений контракт росії з Іраном про постачання близько 1750 безпілотних літальних апаратів двох видів – Shahed та Mohajer.

За словами Скібіцького, перша партія таких БпЛА, що надійшла до росії, становила близько 350 одиниць, друга – близько 250 одиниць.

Через санкції, які впливають на виробництво озброєнь, у рф є дефіцит сучасних озброєнь. Через це росія намагається придбати озброєння в інших країн – світових ізгоїв.

Воєнною розвідкою України була підтверджена інформація про підготовку проєкту домовленості про постачання іранських балістичних ракет до росії.

Цитата

“Ми розуміємо загрозу застосування балістичних ракет проти нашої держави, тому сьогодні дуже активна позиція нашої дипломатії, воєнної розвідки та інших структур, які наполегливо працюють, щоб довести світовій спільноті наскільки небезпечним є постачання іраном озброєнь до росії. Є практичні результати – після демонстрації реальних доказів, іран змінив свою позицію та перестав спростовувати свою причетність до постачання озброєнь росії. Активна робота на цьому напрямі триває”, – наголосив речник ГУР МОУ.

Доповнення

7 листопада речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що вже є підтверджені факти, що росія домовилася з Іраном про постачання балістичних ракет.

Іранські ЗМІ повідомили про візит до країни секретаря ради безпеки рф миколи патрушева. За висновками експертів ISW, ймовірна мета його поїздки – "обговорення потенційного продажу іранських балістичних ракет росії".

Ще на цю тему