Кулеба закликав країни Південно-Східної Азії вжити заходів, щоб рф не грала у «голодні ігри»

13:30 12.11.2022

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав країни Південно-Східної Азії вжити всіх можливих заходів, щоб росія не грала в «голодні ігри» щодо поставок українського зерна.

Про це він заявив на полях саміту країн Південно-Східної Азії в Камбоджі, передає Укрінформ із посиланням на The Straits Times.

«Ми перемагаємо у битвах. Але війна триває», - сказав він журналістам у Пномпені.

Він також закликав країни Південно-Східної Азії вжити всіх можливих заходів, щоб росія не грала в «голодні ігри» щодо поставок українського зерна на світовий ринок.

Читайте також: Кулеба обговорив із главою МЗС В’єтнаму «зернову ініціативу»
Кулеба також заявив, що глава російського мзс сергій лавров не просив його про зустріч у рамках саміту. Він наголосив, що росія повинна добросовісно підходити до всіх переговорів.

Раніше під час зустрічі з прем’єром Австралії Ентоні Албанізом на полях саміту Кулеба заявив, що розуміє, що «всі хочуть, щоб ця війна якомога швидше закінчилася».

«Я розумію, що всі хочуть, щоб ця війна якомога швидше закінчилася. Ми, безумовно, хочемо цього більше, ніж будь-хто інший. Але поки триває війна, і ми бачимо, що росія мобілізує більше призовників і привозить більше зброї в Україну, звичайно, ми продовжуватимемо розраховувати на вашу постійну підтримку», — сказав він.


Кулеба також подякував Австралії за її підтримку України.

Як повідомлялося, у п’ятницю Головне управління розвідки Міноборони повідомило, що Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ, а для російських військових єдиний шанс уникнути загибелі - негайно здатися в полон.