Світові лідери відмовляться від спільного фото на саміті G20 через присутність рф – ЗМІ

12:30 12.11.2022

Світові лідери не візьмуть участь в офіційному «сімейному фото» під час зустрічі на саміті G20 на Балі наступного тижня через загальний дискомфорт у зв'язку з присутністю росії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Guardian.

«Світові лідери традиційно стоять разом для фотографування на початку самітів, що є джерелом цікавої динаміки, коли лідери спілкуються і вітають один одного на публіці. Однак на саміті в Індонезії, який розпочнеться наступного вівторка, фотографій не буде, попри те, що президент рф володимир путін заявив, що не буде на ньому присутній. Замість нього буде присутній глава мзс сергій лавров», - пише видання.

Зазначається, що на попередніх самітах лавров влаштував сцени, залишивши зустріч міністрів закордонних справ після того, як заявив своїм колегам, що вторгнення росії в Україну не є причиною глобальної продовольчої кризи і що санкції, спрямовані на ізоляцію москви, є рівносильними оголошенню війни.

Під час виборів лідера Консервативної партії Британії Ріші Сунак заявляв, що не поїде на саміт G20, якщо на ньому буде путін.

Як повідомлялося, 15-16 листопада в Індонезії на острові Балі відбудеться саміт G20, куди також запрошено главу Української держави.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не братиме участі у саміті G20 на Балі, якщо там буде президент рф путін.

Прессекретар президента росії дмитро пєсков підтвердив, що путін не поїде на саміт G20 до Індонезії на Балі. Замість нього буде міністр закордонних справ сергій лавров.

У липні лавров достроково залишив дводенний саміт глав МЗС країн G20 на острові Балі.

Ще на цю тему