У Чорному морі росія тримає 19 кораблів, серед яких два носії «Калібрів»

13:40 11.11.2022

Станом на ранок 11 листопада, зс рф тримають у Чорному морі на бойовому чергуванні близько 19 кораблів, серед яких - два носії крилатих ракет «Калібр» із загальним залпом 16 ракет. Загалом у Чорному, Азовському, Середземному та Каспійському морях ворог тримає понад 30 кораблів та катерів, серед яких 10 носіїв крилатих ракет «Калібр».

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

«В Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться до 19 ворожих кораблів, серед яких два носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 16 ракет; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні один корабель; в Середземному морі – 10 ворожих кораблів, з них п'ять носіїв крилатих ракет "Калібр" загальним залпом 76 ракет; у Каспійському морі – три ворожі носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 24 ракети», - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 26 суден, з них п'ять суден рухалися з протоки Босфор; до Чорного моря – 21 судно, з них три судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Як зазначається в повідомленні, рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, 10 листопада, у Чорному морі на бойовому чергуванні знаходилось до 14 ворожих кораблів, серед яких один носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп – вісім ракет.

Ще на цю тему