Консул України в Мілані просить Ла Скала не відкривати сезон російською оперою "Борис Годунов"

20:20 10.11.2022

Консул України в Мілані Андрій Картиш звернувся до директора театру Ла Скала Домініка Майєра, мера Мілана Джузеппе Сала та президента Ломбардії Аттіліо Фонтани з проханням переглянути програму театру і не відкривати сезон 7 грудня російською оперою "Борис Годунов", а також утриматись від інших вистав, щоб не потурати "будь-яким пропагандистським елементам".

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє агентство Ansa.

Консул також піддав критиці рішення про включення до афіші російських музичних вистав, а також сольного концерту сопрано Анни Нетребко.

Картиш подякував владі за "явну підтримку, яка все ще відчутна" стосовно України та українців з початку війни, якої "прагнула Російська Федерація, яка продовжує розривати наш мир, крадучи дорогоцінні людські життя у все більш жахливі способи". Водночас він наголосив на "великому розчаруванні та жалю" в українській громаді Італії після мистецького вибору Ла Скала, який останніми днями призвів до збору підписів в Інтернеті з вимогою замінити російські вистави.

"Саме тому, що культура використовується Російською Федерацією для надання ваги утвердженню своєї величі та могутності, підтримка її поширення може лише живити надію на те, що наближається момент, коли кордони України, а з ними і мир на нашому континенті, будуть відновлені, щоб російська культура могла знову звільнитися від своєї політичної реальності і бути оціненою вільно, без докорів сумління, продиктованих етикою", – написав консул.

Нагадаємо, Анну Нетребко, яка відмовилася публічно відмежуватися від президента РФ Владіміра Путіна, звільнили з Метрополітен-опера в Нью-Йорку.