росія тримає на чергуванні у Чорному морі три кораблі без ракет

15:40 09.11.2022

росія тримає на бойовому чергуванні в Чорному морі три кораблі без ракет на борту, у Середиземному – п'ять ракетоноcіїв із 76 ракетами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба командування Військово-морських сил ЗСУ.

«Станом на 09.11.2022 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 3 ворожі кораблі, серед яких 0 носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 0 ракет; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до 1 корабля; в Середземному морі – 10 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет «Калібр» загальний залп – 76 ракет», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 34 судна, з них сім суден рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря – 24 судна, з них чотири судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

У ВМС констатують, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Ще на цю тему