У Греції через загальний страйк зупинився майже весь транспорт

19:20 09.11.2022

24-годинний загальний страйк, оголошений профспілками приватного та державного секторів Греції, призвів до зупинки більшості служб по всій країні в середу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Ekathimerini.

Пізно ввечері у вівторок авіаційна влада оголосила, що авіадиспетчери та працівники цивільної авіації не братимуть участі у страйку. Це означає, що скасування внутрішніх і міжнародних рейсів і зміни в розкладі, оголошені основними грецькими авіакомпаніями на середу, будуть скориговані, і багато рейсів відбудуться. Мандрівникам було рекомендовано зв'язатися з авіакомпаніями.

Також пізно ввечері у вівторок профспілки афінського громадського транспорту заявили, що вони продовжують час свого страйку.

Грецькі профспілки вимагають зниження податків і підвищення мінімальної заробітної плати, яка в даний час становить трохи більше 700 євро на місяць для найманих працівників.

"Працівники нашої країни, як в державному, так і в приватному секторах, борються проти високих цін, які душать домогосподарства і громадян", - йдеться в заяві ADEDY, конфедерації профспілок державних службовців. У заяві сказано, що зростання цін на електроенергію, паливо і товари першої необхідності призводить до скорочення зарплат працівників.

В Афінах метро і автобуси повинні були призупинити роботу на весь день середи, а таксі не виїжджати на вулиці з 6 ранку до ранку четверга. Профспілки планували провести марші протесту в місті в середу вранці.

Пороми на грецькі острови і з них повинні були залишатися в портах з опівночі вівторка до опівночі середи.

Ще на цю тему