У КНДР виготовляють зимову форму для російської армії – ЗМІ

08:00 09.11.2022

На фабриках Північної Кореї виготовляють зимову форму для російських військових.

Про це повідомляє Radio Free Asia, передає Укрінформ.

Зазначається, що зимову форму, спідню білизну та взуття для росіян шиють щонайменше три фабрики у столиці Пхеньяні та підприємства в інших частинах країни.

“Експортна швейна фабрика в районі Моранбонг у Пхеньяні виробляє російську військову форму вже близько місяця”, - повідомило корейській службі RFA джерело на умовах анонімності.

За словами співрозмовника, для виготовлення форми використовуються російські матеріали, москва замовляє “великі обсяги”.

Посольство росії в Північній Кореї заявило у п'ятницю, що москва зацікавлена ​​в закупівлі одягу та взуття у КНДР. “Усі такі проєкти мають реалізуватися в суворій відповідності до резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють імпорт певних товарів з КНДР”, - заявили в диппредставництві.

Водночас наголошується, що резолюція Ради Безпеки ООН №2375, прийнята у вересні 2017 року, забороняє абсолютно весь експорт текстилю з Північної Кореї.

За даними видання, готова уніформа, виготовлена ​​на трьох фабриках у Пхеньяні, буде відправлена ​​в росію вантажним потягом через кордон з рф у північно-східній частині КНДР. Залізничні вантажні перевезення за цим маршрутом поновлено 2 листопада після майже трирічної перерви через пандемію COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, раніше супутник зафіксував перше за кілька років прибуття потяга з Північної Кореї до росії.

Теми:

Ще на цю тему