Глава МЗС Чехії вірить, що російське керівництво постане перед трибуналом

08:20 07.11.2022

Вище російське керівництво має постати перед трибуналом за свої злочини, тож Чехія підтримує ідею створення такого трибуналу.

Про це написав міністр закордонних справ республіки Ян Ліпавський у своєму Твіттері, передає Укрінформ.

«Чехія належить до країн, які хотіли би створення спеціального трибуналу, який буде судити найвище політичним керівництво росії за злочини в Україні. Будь-які політичні лідери держави мають нести відповідальність за те, що розв’язали війну», - написав Ліпавський.


Він висловив задоволення, що Комітет у закордонних справах Палати депутатів, нижньої палати парламенту Чеської Республіки, визнав нинішній російський режим терористичним. «російські дії є актами терору… росія хоче викликати страх», - зазначив політик, додавши, що треба називати речі своїми іменами.

Міністр також непрямо піддав критиці тих, хто закликає Київ до початку мирних переговорів з країною-терористом. Він підкреслив, що наразі не на часі говорити про мир, адже росія розуміє виключно силу. «Потрібна жорстка позиція: якщо ми хочемо безпеки, мають діяти правила, які ми маємо забезпечувати на міжнародному рівні», - написав Ліпавський.

Як повідомлялось, профільний комітет чеського парламенту після виступу на ньому глави МЗС ЧР 3 листопада ухвалив резолюцію, в якій нинішній російський режим називається терористичним.

Ще на цю тему