росія тримає у Чорному морі один носій із 8 ракетами «Калібр»

19:01 04.11.2022

У Чорному та Середземному морях перебувають на бойовому чергуванні більше 20 ворожих кораблів, на борту яких - 84 крилаті ракети.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба командування ВМС ЗСУ.

«Станом на 04.11.2022, в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 7 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет «калібр», загальний залп – 8 ракет; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до 2 кораблів та катерів; в Середземному морі – 13 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр" загальний залп – 76 ракет», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 36 суден, з них вісім суден рухалися з протоки Босфор; до Чорного моря – 31 судно, з них шість суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

У ВМС констатували, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомлялося, Збройні сили у період з 24 лютого до 4 листопада ліквідували орієнтовно 74 840 російських загарбників - на 840 більше порівняно з минулою добою.

Ще на цю тему