Українське Дунайське пароплавство у жовтні перевиконало план перевезення вантажів на 30% 

16:20 04.11.2022

Попри обмеження навігації у жовтні через погодні умови, ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) перевиконало місячний план перевезень. 

Про це повідомив в.о. генерального директора підприємства Дмитро Москаленко, пише сайт Порти України.

З 26 жовтня на Дунаї знову закрита навігація. Втім, навіть трьох тижнів відкритої навігації вистачило, щоб наша компанія перевиконала план жовтня з вантажних перевезень”, — написав Москаленко у Facebook.

Керівник УДП нагадав, що в перший раз цього року навігацію закрили 26 липня. Понад три місяці флот пароплавства працював в умовах аномального для дунайського регіону мілководдя, що призводило до суттєвого зниження завантаження суден і, відповідно, збільшення рейсообігу.

У вересні ситуація покращилася, рівень води у Дунаї почав підніматися. На початку жовтня навігація знову була відкрита. Проте відсутність регулярних опадів призвела до того, що у третій декаді місяця рівні води в Дунаї почали різко падати.

Загалом, ситуація з рівнями зараз не така критична, як влітку. Глибини залишаються прохідними, особливо це стосується напрямку на Констанцу. На Середньому Дунаї, де компанія нещодавно відновила діяльність, ми також стабільно виконуємо наші зобов’язання з доставки вантажів”, — підсумував Москаленко.

Як повідомила «Портам України» прес-служба компанії, перевезення у жовтні збільшилися на 30% порівняно з плановим показником.

ПрАТ «УДП» здійснює річкові вантажоперевезення по Дунаю. Компанія експлуатує понад 20 самохідних суден вантажного річкового флоту та приблизно 200 несамохідних суден, що дозволяє оперувати приблизно 20 баржевими караванами. Основу вантажів у 2022 році складають зернові та металургійна сировина. Крім того, компанія почала розвивати напрям контейнерних перевезень і запустила регулярні контейнерні каравани.

Компанія у 2022 році збільшила перевезення вантажів порівняно з 2021 роком. Зокрема, у січні-жовтні річковим флотом перевезено майже 1,5 млн тонн вантажів.

Флот УДП у 2021 році збільшив перевезення вантажів порівняно з 2020 роком на 3,8% — до 1,37 млн тонн.
 

Ще на цю тему