МЗС РФ викличе посла Британії до через атаку на кораблі РФ у Севастополі

19:00 02.11.2022

МЗС РФ викличе посла Великої Британії в Москві через нібито причетність британських фахівців до атак українських безпілотників на кораблі Чорноморського флоту в окупованому Криму.

Про це заявила представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє Європейська правда.

"Ці дії Києва здійснювалися під керівництвом британських фахівців. У зв'язку з цим найближчим часом до міністерства закордонних справ Росії буде викликано британського посла", - сказала Захарова.

Вона підкреслила, що після атаки Росія не може гарантувати безпеку цивільних суховантажів, і тому призупинила реалізацію "зернової угоди".

"Подальше обговорення пов'язаних із нею питань можливе тільки після чітких гарантій Києва про невикористання гуманітарного коридору і портів для бойових дій проти Росії", - додала офіційний представник МЗС РФ.

Однак 2 листопада президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у Анкарі, що зерновий коридор для експорту українського продовольства запрацює з полудня середи "як це було раніше".

Нагадаємо, у суботу Міноборони Росії звинуватило військових ВМС Британії у плануванні і реалізації нібито "терактів" на трубопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2".

Міноборони РФ також заявило, що британські військові з цього ж підрозділу провели підготовку українських військ до "нападу" на Севастополь у суботу вранці, і що нібито ці британські військові перебувають в українському Очакові.

У відповідь Міністерство оборони Британії заявило у суботу, що міністерство оборони Росії вдається до неправдивих заяв епічного масштабу, аби відволікти від свого катастрофічного вторгнення в Україну.
 

Ще на цю тему