Санду: корумповані сили та спецслужби РФ зараз цілеспрямовано розхитують країну

09:40 02.11.2022

Опоненти чинної влади Молдови, які проводять протести, спільно зі спецслужбами РФ працюють над розхитуванням ситуації у країні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це президентка Молдови Мая Санду заявила в інтерв’ю румунському Digi24.

Президентка зазначила, що спроби російського втручання у політичне життя Молдови не є чимось новим і за останніми протестами проросійських політсил стоять також російські спецслужби. 

"У нас є докази, що коаліція корумпованих груп, які накрали у Молдові багато грошей, та спецслужби Росії, проросійські партії у Молдові, усі мають спільну мету - дестабілізувати Молдову. Вони використовують на свою користь труднощі, з якими зіткнулися громадяни. Ми рішуче налаштовані захищати демократію", - заявила Мая Санду. 

Як відомо, останніми тижнями у Молдові активно проводить антивладні протести популістська партія "Шор", ймовірно, з фінансовою підтримкою РФ. 

Молдова, як і Україна, потерпає від дефіциту електроенергії, у тому числі через неможливість купувати її з України після масованих російських ударів по енергетичній інфраструктурі. Дефіцит частково допомагає компенсувати Румунія.

На додачу, "Газпром" на листопад підтвердив Молдові постачання лише 51% газу від передбаченого контрактом обсягу.
 

Ще на цю тему